lördag 16 januari 2010

Ishbel i "Zauberballe"Häromdagen tog jag med mig mamma och åkte på garnutflykt in till stora staden. Visserligen bor jag inte såå långt från stan men ju längre in i graviditeten jag kommer desto jobbigare och större projekt blir det att ta sig in till stan och allt folk. Iallafall så började vi på Marias garn på Söder vilket just nu är min favoritaffär i Stockholm. Älskar alla fina garner (är dock fortfarande lite putt över att jag inte fick låna toalett förra gången jag var där, när jag så snällt frågade och förklarade att jag hade en bebis som sparkade för fullt på min blåsa OCH jag hade precis handlat för 400 kr, men no hard feelings...Undrar bara hur hon gör när hon har stickcafé dock, måste man gå ut på stan och betala för att gå på toa då också?) Ja, ja, nog om det, för övrigt tycker jag Marias garn är en toppenaffär!!

Köpte iallafall 2 nystan Zauberball i de senaste färgerna svart/turkos och svart/cerice. Kunde inte motstå en Lucca-fino härva i korallfärger som jag spanat på länge. Det är visserligen ganska somrigt men nu hade jag gått och tittat på det så länge så det behövde bli mitt! Har börjat på en Ishbel-sjal i det turkos/svarta garnet, är än så länge lite orolig för att den kommer bli för liten men det är nog för tidigt att säga. Gör den lilla storleken för att det ska räcka med ett garnnystan men jag gör den på stickor 3,5 istället för 4 som det står i mönstret för jag tyckte det blev snyggare. Vi får väl se hur stor skillnad det gör i slutändan. Får väl försöka blocka ut den så mycket som möjligt annars.

Sen åkte vi vidare till Gamla stan och gick till Sticka och Anntorps väv men de hade inget som jag ville ha just nu.

4 kommentarer:

 1. Vad fina dina Kristina-sockor blev!

  SvaraRadera
 2. Men varför fick du inte låna toaletten? Dåligt!

  De nya färgerna på Zauberball har jag missat! Måste köpas, turkos och cerise är ju mina favoritfärger. Ser superläckert ut!

  Stickar också en Ishbel i det garnet, men tänkte göra en lite större. Har sett på Ravelry att många stickar den stora slätstickade delen och den lilla spetsdelen, då blir den större men inte lika stor som den stora. Tänkte testa det och räknar kallt med att garnet ska räcka, till min lilla Ishbel gick det åt 30 g Malabrigo lace.

  SvaraRadera
 3. Ja, det ska bli väldigt skönt med semester! Jag och maken har snart varit tillsammans i 10 år men aldrig varit på semester, barnen har heller aldrig varit utomlands så de tycker såklart att det är spännande! :-)

  Det blir säkert jättefint med den större spetsstickade delen, det ska jag också göra nån gång.

  SvaraRadera
 4. Garnutflykt låter verkligen trevligt!! själv brukar jag utflykta på nätet :) och oftast klickar jag bort innan jag hunnit beställa nåt!!

  SvaraRadera