måndag 18 januari 2010

Malabrigo worsted


Åh, har fått hem mitt efterlängtade Malabrigo Worsted i färgen "Cactus Flower" så snart kan jag sätta igång och göra min Rosamundes Cardigan, ska bli mycket spännande. Man stickar koftan på rundsticka uppifrån och ner vilket känns skönt eftersom jag inte tycker om att sy ihop.

Igår var jag på årets första stickcafé med Riddarmaskan, alltid lika trevligt att träffa likasinnade och prata garn och projekt. Har inga vänner i min vanliga bekantskapskrets som stickar förutom en kompis som tyvärr bor i Helsingborg, så det är väldigt givande att se vad alla de andra stickar och virkar på. Man blir ofta inspirerad till något nytt projekt. Exempelvis vet jag nu vad jag ska göra med min lila härva Simone som jag köpte från Chili Gredelin innan jul, en Swallowtail! Och denna idé fick jag tack vare att Linda hade en så ursnygg Swallowtail-sjal på sig igår stickad i Jitterbug.

2 kommentarer:

  1. Men åh vilket härligt garn! Är också sugen på att prova det, är det som Malabrigo Lace fast tjockare? Hjälp, man blir ju ruinerad på denna hobby!

    SvaraRadera
  2. Ja precis! Malabrigo worsted är som lace fast tjockare = det allra mjukaste garn man kan hitta! Love, love, love!

    SvaraRadera